Kvinnan förtrycks – Ett tecken på brist på Kyskhet i samhället

Såg och läste om en intressant sak: I Mexico har man pga. ökade trakasserier och våldtäkt mot kvinnor i bussen så har man valt att införa en ny lag, där man reserverar bussar bara för kvinnor. Det kom efter att flera kvinnor klagat anonymt att de trakasserats i bussen dagligen och att de inte vågat ropa efter hjälp trots att de suttit i bussen.

Detta är ett tecken på att samhället håller på att tappa kyskheten fullständigt, de har tappat “sin hijab (slöja)”. Detta är inte bara i Mexico som det sker sånt. För ett tag sedan berättade en tjej för mig angående att hon vart med om detta i bussen och att hon inte kunnat ropa efter hjälp. Hon var rädd. Detta är rätt sorgligt.

Jag är säker på att flera tjejer vart med om sådant, kanske bör vi också införa reserverade bussar för kvinnor i Sverige? Detta fördärv sprids och man känner orolighet faktiskt. Särskilt om man har en syster, fru, mamma, kusin som är en tjej eller en tjej kompis så man är rädd att de råkat ut för sånt. Man vet aldrig om de råkat ut för de och de inte vågat tala ut om det. Detta är tragiskt!

Ibland när vi dröjer i moskén och jag återvänder hem vid 12 tiden med buss på en fredag så ser man ovanliga syner. Killar som är på tjejer eller vice versa. Det intressanta med Mexicos nya lag att fler kvinnor valt åka dessa bussar samt att de mår mycket bättre och känner sig säkrare! Man har planer på att utvidga detta plan ännu mer till fler städer och gränsande länder pga. de ökade trakasserierna mot kvinnor på bussen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *