Eid Mubarek!

I Guds Namn
Salam Alekom

Först vill jag börja med att skicka mina gratulationer till alla muslimer världen över på denna välsignade och respekterade dag, Eid al-Adha al-Mubarek. Jag ber Allah den Allsmäktige att bevara, stödja och ena detta islamiska samfund samt påskynda frälsarens återkomst så att vi lever under frid och fröjd under hans välsignade fana.

Idag var det en lång dag som jag ägnade med de nära och kära. Jag fick en dyrbar present av frugan nämligen en bok skriven av Paulo Coelho, Pilgrimsresan heter den. Jag behöver inte säga mycket om författaren, för er som inte läst hans böcker bör ta och göra det, rekommenderar dem verkligen.

I denna välsignade idag då vi som bor i Sverige lever på ett sätt bättre än andra, där vi på ett eller annat sätt lever bortom förtryck och orättvisa som existerar och pågår i Palestina, Irak, Afrika, Asien m.m.

Trots att vi vet att de finns så många fattiga, förtryckta så ignorerar vi detta och ägnar oss till våra angelägenheter, som om varje människa vill säga “Vad har jag med dem förtryckta att göra, så länge jag har det bra så är det ok”, denna egoistiska tanke som fått oss glömma att våra syskon i Afrika, Palastina m.m. lever i en omänsklig omgivning som är omringad av massa egoistiska personer som bara tänker på sig själva.

Vad är eid då? Vad är lycka? Hur kan vi definiera dessa begrepp? Jo, genom att varje mänsklig varelse krossar sitt ego så att vi en gång för alla kan ha en fridfull och kärleksfull Eid, där varje människa lever under rättvisa och frihet istället för tyranni, förtryck och orättvisa.

Avslutning ber jag den Allsmäktige att ge oss styrkan att krossa vårt ego!

Wa Sallam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *