Träffad av dina pilar!

De mycket som händer i våra liv, människan är en magnifik skapelsen, han har favoriserats av Allah över alla hans skapelser. Människan är född fri, en tänkare, en kämpade, en äventyrare. En människan kan nå höga stadier, stadier som är till och med överlägset änglarna men han kan också nå stadier som är de värsta.

De oroliga är det andra att vi kan hamna i de värsta stadierna, vad leder oss till detta? Idag finner de flesta människorna en slags tomhet i hjärtat, denna tomhet leder de till depression, ångest, ilska, avundsjuka etc. Men vad är denna tomhet, varför känner vi denna tomhet, kan det vara pengar? Men folk som är rika känner också denna tomhet. Kan det vara kärlek till kvinnor, vice versia? Men personer som har flera kvinnor eller män känner också denna tomhet. Kan det vara att man vill ha en bil, barn eller något man önskar? Inte det heller. Men vart kommer denna tomhet, varför känner vi denna tomhet varje dag och den ökar, vi mår dåligt. Vi vänder oss till musik för att lätta på denna tomhet men de håller inte. Vi skriver ner våra känslor, vi begår fel, vi vänder oss till kriminalitet och droger men inget funkar.

Vad är denna tomhet?! Man blir galen, varför känner jag så! GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUD! Vad är detta! Varför känner jag denna tomhet? Plötsligt känner man något konstigt, när man skrek ut GUD! Så var det en känsla som fyllde upp en. Man får en rysning, men mår bra. Man gråter ut och säger O’Vad vacker känsla, O’Vad är det för känsla som fyllde denna tomhet som ingen kunde läka. O’Vad skön och tillfredsställande, vart har du vart min kära, vart har du vart min älskade som fyllde denna tomhet.

I denna reflektion inser man att det man alltid saknat i sitt liv är Gud. Gud, Den Absoluta Existensen, Källan, Kärleken, Skönheten. Denna känslan kan vara dold från oss i år, vi har begravt den bland alla synder och fel begått, denna känsla existerade i början av våra liv då vi var oskyldiga, men genom tiden avlägsnades denna känsla, vi frågade inte efter den. Vi börja bli som ett ruttet fikon. Ett ruttet fikon ser vackert ut från utsidan men är ruttet i insidan.

Vem väcker denna känsla till liv då och hur kan vi väcka den till liv? Denna känsla väcks och blir revolutionerade att den krossar dig och vänder dig upp och ner och skapar en underbar varelse av dig genom att du med ärlighet söker den, genom att du med kärlek och uppriktighet söker den, efter det så kommer du känna plötsligt en hyperligg känsla så fort du nämner Allah, när du hör en Koran vers blir du knäckt, det hjärtat vattnas, du känner denna vackra skörd i hjärtat växa ut, du känner en känsla som är obeskrivlig, du andas ut med andetag för Gud för att få denna planta i ditt hjärta att växa tills slut ropar du “YA Allah” från hjärtat, hela din väsen skriker ut med dig. Revolutionen börjar, för första gången i dit liv ser du din väg, din stig, den vägen du vandrar.

Du ser en ett ljus som lyser som solen om inte starkare, ett ljus som du varje gång kommer närmare känner hur hjärtats planta växer och gror starkare! Du fylls av kärlek varje gång du kommer närmare ljuset! Du ser att detta ljus ligger bortom en skog som är full av taggar, ormar, faror. Du blir skrämd men det hindrar dig inte, du fortsätter. Skärs i stycken, du blöder, du blir biten och skärd men inget stoppar dig, du är kämpe, du kämpar, du ger inte upp! Då och då får du känslan till att ge upp men du dämpar för glödet i dit hjärta driver dig mot målet!

Denna vackra kamp är så vacker, den ger dig mening av din existens, kampen att sträva till Gud, en kamp mot ett oändligt mål, du kommer känna varje mening av ordet REVOLUTION i hjärtat att dit glöd bara tänds mer och brinner!

Visa av oss har fått en facit för halva vägen. När vi fastade under Månaden Ramadan fick vi chansen att lära känna vårt Jag. Shaytan var inlåst, vi kunde urskilja vilka synder och misstag som uppmuntrades av Jaget och Shaytan. Vi fick en facit över vilka synder som vi kunde styra från både Jaget och Shaytan. Denna facit bör vi skriva ner så att vi alltid återvänder  till den för att se vem fienden är egentligen i visa situationer. Vi fick chansen att lära känna vår fiende under Månaden Ramadan så låt oss besegra den!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *