Tills en missil träffar min panna

Tills en missil träffar min panna

På en eftermiddag, ungefär vid sju eller åtta tiden, träffades Jamaaran området av en missil. Jag gick till Imam Khomeini och frågade honom: “Om en av våra missiler någon gång träffar Saddams palats och Saddam skadas eller dör, hur glada skulle inte vi vara? Och om en missil träffar ditt område och taket faller ner och skadar eller dödar dig, vad ska vi då göra?”

 

Imam(A) svarade: “Vid Allah, jag ser ingen skillnad mellan mig och vaktposten vid huset. Vid Allah, om jag dör, eller om han dör, så gör det ingen skillnad för mig.” Jag svarade: “Vi vet att du tycker så; men det gör en skillnad för folket.”

Imam(A) svarade: “Nej, folket borde veta om jag går till ett område och en bomb dödar vakterna vid huset och inte dödar mig, då kommer jag inte längra vara till folkets nytta som deras ledare. Jag kan endast tjäna folket enda tills mitt liv är som deras liv. Om folket, eller vakterna, eller någon annan i detta område dödas, tillåt då Allahs tjänare också att dö så att folket förstår att vi är alla med varandra.”

Jag frågade: “Så tills när skall du sitta här?” Han pekade mot sin välsignade panna och sade: “Tills den dagen då en missil träffar mig här.”[31]

Haaj Ahmad Agha Khomeini (Imams son)

Källa: Noorislam.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *