Välsignad födelse!

Idag är det årsminnet av Seyyeda Zainabs(A) dotter till Imam Ali(A) födelse. Denna respekterade kvinna spelade stora roller i islams historia, hon fick utstå massa bittra och sorgliga tragedier i hennes liv.

Hon är mest känd för hennes stora roll i Karbala tragedin då hon fick utstå hemska händelser, genom att se hennes familjemedlemmar slaktas och mördas för sanningen och rättvisan.

Efter tragedin stod hon som hennes fader, de troendes mästare, orädd från förtryckarna, modig som ett lejon och fastbesluten att säga sanningen med all tillit på Allah den Allsmäktige och skämde ut den bortskämde, rus dryckaren och förtryckaren Yazid, Muwiyas son(LA).

Broder Mystiker har hållit en magnifik föreläsning om hennes liv som finns att lyssna på Azan.se.

Direkt länk för föreläsningen klicka här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *