Vakna…

Häromdagen var jag i kyrkogården besökte en kompis till mig som dog för ett tag sen. De som jag la märke till och satt fundera, när jag var där. Att jag läste datumen till de döda som var begravda nära min kompis. Min kompis var -90 (1990) och jag kollade in andra gravstenar.

Jag blev förvårnad av vad jag såg, alla som var begravda var nya ljus som knappt hunnit see ljuset, alla var som blommor, den största av dem var inte ens äldre än årtalet 1987. De fanns några få som var stora, men de var mest unga, Unga blommor.

Medans jag satt där och läste, så kom faddern till ett 20 månaders barn. Det enda jag tänkte på subhanallah, wala Hawla wala qowat illa billah, Innan Illah wa inna elejh rajeon

Så tänkte jag, Åhh Gud, döden vet inte liten eller stor. Varje gång man säger till en tonåring bror/syster att bee, att bli bra person, att sluta gå till dåliga ställen m.m. Så svarar dem “Mannen lev livet du lever bara en gång” eller “Vi är små när vi blir stora ska vi sköta oss”

MEN snälla syskon DÖDEN vet inte vad liten och stor är, när ödet kommer, när ajjal kommer finns det ingen annan väg. Varför ska du vänta tills  du blir begravd och säger som koranen säger i Sura Fajr:

[89:24] Han kommer att säga, “O, jag önskar att jag förberett mig för mitt (eviga) liv.”

VAKNA FRÅN DRÖMMEN, BÖRJA SKÖTA ER, GUD SER DIG

Sitt ner och tänk på detta

Broder Ehsan har en lärorik föreläsning som heter “Vakna”. Den finns att lyssna på Azan.se.

Direkt länk till föreläsningen klicka här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *