Kvinnan och tillbedjaren

Han kom från en lång väg och ställde sig nu utanför hennes hus. Han knackade på dörren och väntade på att den skulle öppnas. Efter en kort stund öppnades dörren. I chock stod hon där och funderade. “Vad gör en berömd tillbedjare hos mig?” Trots de synder som denna kvinna begått så fanns fortfarande tron levande inom henne.
 
Hon frågade: ”Vad har fört dig hit? Detta är inte en plats för dig?
Tillbedjaren svarade: ”Det angår inte dig, här ta pengarna och gör ditt jobb.”
”Nej” insisterade kvinnan. ”Du måste berätta för mig, vad handlar saken om?”
Efter att ha sett henne envisas och insisterande så berättade den berömde tillbedjaren.

 
”En man som dyrkar mer än mig, och är mer religiös än mig, har väglett mig till att besöka dig.” sade bedjaren.
 
”O dyrkare.” svarade kvinnan. ”Vet du inte att undvika synd är bättre än att begå det och sedan ångra över det? Är det rätt att riva och sedan laga, eller är det bättre att inte riva alls?”
 
Hon fortsatte: ”Hur vet du att, efter att ha begått denna synd att du skulle få möjligheten att ångra dig och lyckas? Anta att du lyckas göra ånger, hur vet du att Gud kommer acceptera din ånger? Hur kommer du att återfå din ära och rang? Den man som du träffa, som är mer religiös och dyrkade mer än dig, är satan, han vill förstöra din framgång och försämra din position.”
 
Dyrkare trodde inte på henne tills hon sa: ”Jag är här. Gå du tillbaka till din vän och se om människan fortfarande är kvar. Om du hittar honom fortfarande, så kan du komma tillbaka till mig och jag kommer vara redo för dig.”
 
När satan blir utskämd så springer han iväg omedelbart. När dyrkaren kom till synagogan var bedragaren borta.
 
Den kvällen var den sista natten för kvinnan, morgonen därpå var hon död. Profeten som levde på den tiden fick en uppenbarelse från Gud att denne bör delta på kvinnans begravning. Profeten blev förvånad och svaret kom från det osedda: ”Vi har förlåtit henne eftersom hon vägledde tillbaka en av mina vilseledda tjänare. Hon tillät inte min tjänare att begå en synd.”
 
Denna berättelse är ett svar till en reflektion som satan odlar hos vissa, ”Om jag begår en synd så kan jag utföra en bättre tawbah (ånger) och göra bättre åkallelse.” Satan har flera ansikten så var vaken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *