Detta är Kafariya och Foua

image

Låt mig berätta för er om staden Kafariya och Foua. Många verkar inte känna till dem. Dessa två städer har 35 000 invånare och tillhör Idlib regionen. Städerna gränsar till Turkiet.

Redan i början av den syriska krisen, så hamnade dessa städer under belägring av rebellerna pga. att invånarna i denna stad tillhör en specifik grupp inom islam. För 10 månader sedan lyckades rebellerna ta över staden Idlib. Dessa stängde den sista ingången som fanns för städerna att få nödutrustning, som de behövde. Så sammanlagt har dessa två städer varit delvis belägrade i 4 år och fullständigt belägrade i 10 månader.

Utöver att dessa städer har varit belägrade, så har de blivit beskjutna med hundratals raketer dagligen, samt så försöker rebellerna ständigt attackera staden för att erövra den. De försöker genom deras stora antal beväpnade rebeller, samt genom militärt utrustade fordon och genom detonerade bilar att knäcka staden, så att de kan massakrera dess befolkning och våldta deras kvinnor. De har blivit hittills beskjutna med över 75 000 olika raketer och missiler.

Över 1700 personer har stupat och hundratals civila är skadade och sårade. Detta utöver att de har brist och saknar medicinsk utrustning som behövs.  Brist på föda och näring. 70% av stadens hus är demolerade. Detta utöver att en stor del av infrastrukturen är helt förstörd.

Trots allt detta som dessa städer lider utav, så är världens tystnad förbryllande, makthavare blundar bort, median är likgiltig och människorätt organisationer verkar vara helt döva för deras sak.

Detta är Kafariya och Foua mina vänner! Jämför detta med Madaya? Varför får den publicitet? Vem är det som sprider falsk propaganda mot motståndsrörelsen? Jo, samma media, som styrs av samma länder som orsakade krisen i Syrien, nämligen Saudiarabien och Qatar!