Donera till fadderlösa!

I början av 2015 så kontrollerade IS 40% av Irak, i slutet av 2015, så kontrollerar dem 17% av Irak. IS har förlorat områden som är 2-3 gånger lika stort som hela Libanon. IS kapitulering från diverse olika städer, deras förluster och nederlag i olika städer är tack vare Hashd al-Shaabi.Hashd al-Shaabi är mobiliserings armén som etablerade tack vare Seyyed Sistanis(HA) utlåtande om jihad kifa’a.

Hundratusentals av våra tappra, modiga och troende män ryckte ut och besvarade kallelsen för att försvara sin religion, sin heder och sitt land! Flera av dessa tappra män lämnade sina familjer, sina barn, fruar, föräldrar, jobb och studier. De lämnade allt och valde att gå ut i strid för att försvara sin ära och prakt! Flera av dem stupade i denna heliga väg, änglarna bredde ut sina vingar för att ta emot deras heliga kroppar. De vattnade jorden med deras svett och rengjorde landet med deras blod, och Imam Hossein(A) välkomnade de till paradiset!

Men nu är det så att dessa tappra män lämnade något efter sig, de lämnade sina familjer som de försörjde, de lämnade deras fruar som blivit änkor nu och framförallt lämnade dem fadderlösa barn som behöver mat, dryck och försörjning. Här är det vår uppgift att ställa upp och hjälpa! Vi är ansvariga inför Allah(SWT) att hjälpa dessa och försörja dessa, som tack för deras män, fäder och söner som lämnade allt för MIN och DIN heder, religion och land!

Därför kan du som vill donera till en pålitlig organisation, som skänker hela summan oavkortat till de fadderlösa, donera till Alain föreningen för de föräldralösa barnen. Organisationen är internationell och har sitt fäste i Irak. Organisationen är under Ayatollah Seyyed Sistanis(HA) uppsyn. Du kan donera på olika sätt. Du kan bli fadder eller så kan du få deras sadaqa-bössa. Seyyed Sistani(HA) har gett utlåtande om denna sadaqa bössa. Han säger att när du skänkt din slant i denna sadaqa låda, är det som den fadderlösa eller den som är värd sadaqa, har fått den. Detta utlåtande gör sadaqa lådan till unik.

Du kan läsa mer om hur man donerar och om organisationen här: http://www.alayn.se/sv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *