Fatimas(A) hus under attack!

I Guds Namn, den Nåderike den Barmhärtige

I samband med att vi är under dessa heliga Fatimiya kvällar, som är minnet av Profeten Mohammads(S) dotters bortgång, så finns det några punkter som bör tas upp. Då dessa punkter har tenderat att ifrågasättas och skapa tvivel hos vissa individer.

Hur attackerades Fatimas(A) hus? Blev hon slagen? Hur kommer det sig att inte Imam Ali(A) öppnade dörren? Varför lät han en kvinna möta skaran? Varför kunde inte någon annan öppna dörren? Flera sådana frågor ställs hela tiden vid Fatimya tider, många kritiserar och ifrågasätter. Men vad hände egentligen?

Att Fatimas(A) hus hotades med att brännas finns inget tvivel om saken. Historiker sunni såväl som shia rapporterar att huset hotades. Detta eftersom Imam Ali(A) vägrade svära trohetsed till Abu Bakr, som utvaldes av en grupp i Saqifa att vara khalif och efterträdare, som att Profeten(S) inte redan tänkt på den saken och bestämt det. Hursomhelst så vägrade Imam Ali(A) svära trohetsed till Abu Bakr, då det var hans rätt som berövades. Därför kom Omar ibn Khattab med ett antal män från Bani Salim och annat folk för att attackera huset. I huset fanns Fatima(A), Profetens(S) dotter och ögonsten, Imam Ali(A), Hassan(A) och Hossein(A) och några från Bani Hashim.

Omar ibn Khattab som kom med sin skara hotade om att bränna huset om inte personerna i huset kom ut. Låt oss stanna här en stund och ställa en fråga. Vem är Fatima?

Fatima är Profetens(S) ögonsten och den mest älskade personen till Profeten(S). Hon är sin faddersmor, hon är den som Profeten(S) vördade och älskade mest. Profeten(S) hade uttalat sig gällande hennes rätt flera gånger t.ex. ”Fatima är en del av mig, den som sårar henne, sårar mig.” Muslimerna kände till hennes ställning och visste hur älskadvärd hon var hos Profeten(S) och de respekterade henne. Låt oss nu gå tillbaka.

Fatima(A), kom vid denna situation framtill dörren och talade till skaran bakom dörren. Fatima(A) ville påminna skaran där ute om att ta det lugnt, detta är Profetens(S) dotters hus, detta är änglarnas hus, detta är den hus som renades från all jordisk smuts. Detta är Fatima(A), profetens(S) dotter, hans ögonsten.

I denna situation kom Fatima(A) för att påminna dessa personer där ute, för att få dem att tänka, reflektera och ta det lugnt. Detta är inte vilket hus som helst, som de har planer på att bränna och hota kors och tvärs. Fatima(A) hade inga planer på att öppna dörren till dem och inte knackade dem på dörren för den delen, utan hon ville tilltala dem bakom dörren och påminna denna skara. I denna situation som Fatima(A) påminde, attackerades huset och dörren sparkades in. Fatima(A) pressades mellan väggen och dörren. Fatima(A) i denna situation försökte knuffa tillbaka för att hon pressade. För att få henne att sluta göra motstånd, så blev hon slagen och tappade greppet. Fatima(A) var gravid vid den tiden och på grund av attacken, och branden så fick hon missfall. Fatima(A) föll medvetslös till marken och Imam Ali(A) blev attackerad av denna skara som bestod över 40 man, han kedjades fast och togs till nya khalifen för att svära trohetsed.

Hela attacken, stormningen, slagen, pressning var på några sekunder. Tänk dig 40 personer gör en razzia. Dessa var professionella krigare som stormade och bakom dörren stod en kvinna, som var 18 år och dessutom gravid, och sorgsen på grund av hennes fader hade avlidit. Inte skulle Profetens(S) dotters hus attackeras? Inte skulle dessa muslimer glömma bort hennes ställning? Inte skulle heller Imam Ali(A) hinna reagerar så snabbt. Tänk dig själv och resonera. Imam Ali(A) är en människa och inte skulle han använda sig av över mänskliga krafter, 40 män stormade huset. Fatima(A) avledd kort efter händelsen och testamenterade Imam Ali(A) att han skall begrava henne på kvällen och inte låta någon av de som förtryckt henne närvara hennes begravning, samt att hennes grav skall döljas. Fram tills idag vet vi inte var Fatima(A) är begravd, det är en fråga som ställs, varför doldes hennes grav? Varför vet vi inte vart den mest älskade personen till Profeten(S) finns begravd? Fatima(A) ville låta frågan vara öppen till samfundet, så att de funderar kring det, vad var det som hände egentligen? Fatima(A) är från paradisets folk, hon är mästarinnan över världens kvinnor, inte skulle hon begå något fel eller synda för den delen? Hon(A) är bland den skaran som Koranen i vers 33 sora 33, renar från all jordisk smuts och all synd och fel. Så vad var det som hände med den sanningstalande kvinnan?

Profeten(S) sade: ”Fatima är en del av mig, den som förargar/skadar henne, förargar/skadar mig.” [Sahih Bukhari, Volume 5, Book 57, Number 61]

Profeten(S) sade: ”…Fatima är du inte nöjd över att vara mästarinnan över alla världens troende kvinnor?” [Sahih Bukhari, Volume 8, Book 74, Number 301]

Profetens(S) när han säger en sak, är det inte på grund av kärlek, utan allt han uttalar, handlar och säger är uppenbarelsens ord enligt Koranen:

[53:2] Er landsman har inte gått vilse och han är alls inte besatt.
[53:3] Och han talar inte av egen drift –
[53:4] nej, [det är] uppenbarelsens ord,

I Sahih Bukhari kan vi läsa vid flera platser att Fatima(A) dog och hon var arg och besviken på Abu Bakr fram till hennes död. Hon ville inte träffa honom heller för den delen. [Sahih Bukhari, Volume 4, Book 53, Number 325, Sahih Bukhari, Volume 5, Book 59, Number 546, Sahih Bukhari, Volume 8, Book 80, Number 718].

Så vad försökte Fatima(A) säga oss genom tiden med att låta hennes grav vara dold?