En tung vers i koranen!

Det finns en vers i den heliga Koranen som får en att bli fundersam och vithårig samtidigt. Den får dig att reflektera och tänka noga på dina handlingar och avsikt med dem. Du kommer börja tilltala dig själv sägandes: “Idiot, vad gör du? Vem handlar du åt? Åt dig själv? Allah(SWT) säger ju i Koranen vakna, handla för mig, för annars är allt värdelöst i nästa liv.”

Det är denna vers:

25:23] وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاء مَّنثُورًا
[25:23] Och Vi skall se på det som de [tror sig] ha åstadkommit och Vi skall förvandla det till stoft som skingras för alla vindar.

Grunden i allt du gör, har med din avsikt och intention att göra. Dörren till din bön är avsikt till Guds närhet, dörren till din bön är tvagning, wudho, har du ingen avsikt till Guds närhet i den, är din wudho ogiltig.

Dörren till din ghusl är Guds närhet, annars är du najis. Dörren till allt du göra är den rena avsikten till Allahs(SWT) närhet. Säg mig vems närhet söker du egentligen? Är det Allahs(SWT) eller dina egna begär närhet. Det finns dem, vars deras dyrkan är deras begär, genom att deras avsikter är bort från Allah(SWT).

[25:43] أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلَيْهِ وَكِيلًا
[25:43] Vad anser du om den som gör sina egna lidelser till gud? Tar du ansvar för en sådan människa

Säg mig vem är din gud? Allah(SWT) eller dina begär? Det är många som åker på hajj men få är dem som är hujjaj. Det är många som talar i Guds namn, men få är dem som handlar i hans namn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *