Imam Hassan Askari(A) i fängelset

En gång när Imam Hassan Askeri(A) var fängslad i Nahrir, så var hans fängelsevakt en grym man. En dag fick han ett råd av sin fru, som följde: ”Frukta Allah(SWT)! Vet du inte vem det är som du har fängslad i ditt fängelse? Han är en from man och en ivrig tjänare till Allah. Jag fruktar att Allah ska förbanna dig”.

Då sade hennes man ”Jasså? Är det du fruktar? Se då hur jag slänger in honom i de vilda djurens bur”. Fängelsevakten bad om tillåtelse från khalifen och beviljades sin förfrågan och började sätta planen i verk. Imam al-Askari(A) sattes i vilddjurens bur och folket trodde att det var slutet för Imamen(A).

Men när folket gick för att se efter Imam Hassan Askari(A), fick de istället vittna Imamen(A) omringad av djuren som bugade för Imamen(A) medan han bad till Allah. Efter denna händelse lydde orden att Imam Hassan Askari(A) skulle skickas tillbaka till sin föregående cell.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *