Profetens(S) asketism

Profeten(S) blev en gång erbjuden från Allah(SWT) att Allah(SWT) skulle fylla hela meckas berg med guld men Profeten(S) sade: ”Nej min Herre, Jag vill bli hungrig en dag och mätt en annan dag. När jag blir hungrig så söker jag mig till dig som skydd och minns dig. När jag blir tillfredställd så tackar jag dig och prisar dig. ”

Han brukade sova på en matta och blev en gång erbjuden en bädd då sade han: ”Vad har jag med det livet att göra?! Jag är inget annat i detta liv än en resenär som stannar vid en hållplats för att sedan fara vidare.”

Ibn Abbas säger: ”Profeten(S) brukade sova i flera nätter utan mat och hans familj hade ingen kvällsmat, och mestadels var korn bröd.”

Aisha säger också: ”Profeten(S) familj äter inte två rätter om dagen om inte en av dem är dadlar.” Hon säger också: ”Profeten(S) avled och hans sköld var pantad hos en jude för 30 skivor bröd.”

Anas säger att en gång kom Fatima med bröd till Profeten(S) då sade han till henne: ”Vad är detta Fatima?”. Hon sade: ”Det är en bröd skiva, jag kunde inte lugna ner mig om inte du fått den.” Då sade han: ”Du skall veta att detta är första måltiden för mig på tre dagar.” Denna profet som var befälhavaren, generalen, presidenten, kungen för den muslimska armen! När han gifte sig med Khadija var hon den rikaste men de gav allt för islam! Därför säger han ”Khadija trodde på mig när ingen annan gjorde det.” Khadija fick till slut sova på en matta, hon som var den rikaste i mecka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *