Shahid Dastghaib(RA)

Shahid Dastghaib(RA), författaren av böckerna Greater Sins, Qalbe Salem och andra underbar verk blev ombedd att skriva “risala amaliyah” (det praktiska brevet) som en troende kan följa. Han(RA) avstod från att göra det och sade: “Det finns flera sådana böcker (risalah amaliyah) som andra rättslärda skrivit, men kommer istället författa en bok som kartlägger de stora synderna inom islam.”

Sannerligen har denna lärd lyckats. Han skrev detta stora verk “Greater Sins” som kartlägger alla synder som vi människor kan tänkas göra. Boken är ett underbart verk och huvudsyftet med att just skriva om synder, är pga. när du avstår från att synda så kommer du att höjas i rank. Men när du syndar så sänks du. Därför jobbar man med att avstå från att synda och lär känna synden så är chansen större att höjas i rank.

I korthet måste det nämnas att avstå från synder är viktigare än att utföra goda gärningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *