Döden – Något som vi glömt

Döden – De något som många av oss glömt bort.

En dag frågades Abu Thar(RA); Varför fruktar vi döden?. Han sade: “På grund av att ni är upptagna med att bygga detta liv och förstörde nästa liv”. Ja, verkligen vad har vi gjort för vårt nästa liv?!

Vi är upptagna med detta liv, vi fokuserar mycket på detta liv. Men vad kommer vi ta med oss härifrån mer än våra handlingar. Många av oss planerar inför en resa, planerar sin utbildning, giftermål. Men har ni träffat på någon som planerar inför sin död?

Vissa vill inte höra ordet döden, vissa vill inte skriva ens sitt testamente. Döden är något som kommer inträffa varje person.

Profeten(S) säger gällande detta liv, “Världslig komfort är inte för mig. Jag är som en resande som vilar ett ögonblick i skuggan under ett träd och sedan går vidare.”

Döden känner inte till ungdom, gammal, barn, kvinna etc. Offra lite av din dyrbara tid och besök en kyrkogård och kolla på alla datum, se på datumen.

Du kommer se olika åldrar från spädbarn till gamlingar. Flera av mina vänner har avlidit, vissa yngre än mig andra lika gamla som mig. Många av dem har lämnat detta liv. Dem som jag trodde skulle se deras barn och barn. Men vart är dem?

Vem som står på tur…det vet vi inte? Dina sista andetag kan vara om någon minut, timmar, dagar. Vad skall du göra? När skall du vända dig till Gud?!

Imam Ali(A) säger: “Varje andetag du tar är ett steg närmare döden.”

2 thoughts on “Döden – Något som vi glömt

  1. salam, bra skrivet!
    verkligen sant, man glömmer att det finns 7isab och att man kommer ställas inför sina handlingar!
    aja insallah 5eer och må allah förlåta oss!

    WS

  2. innan när jag la upp den bilden med det citatet visste jag inte vem det var, men nu har jag kollat upp vem det är… hmm, får vara vaksam över vem jag citerar eller vars citat jag lägger upp till nästa gång. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *