Att sluta synda är det första steget

Dagens råd: Låt dig veta att det första steget mot Vägen mot Allah är att sluta synda. För du kan inte absorbera Den heliga Koranens ljus i hjärtat eller Profetens(A) och Imamernas(A) ord om du syndar, du kan inte heller vara mogen nog för att förstå om du syndar. Endast det hjärta som är moget, som kan ta emot det gudomliga ljuset.

Du kan inte planera bygga ett hus men samtidigt inte gör något. För att vara tydligare: Du kan inte bygga ett hus men samtidigt förstöra det. Du uppnår i slutändan inget resultat. Samma sak med tro. Du kan inte ta emot det gudomliga ljuset men samtidigt begår synder. Förstår du nu vad Imam Ali(A) menar när han säger: “En troende begår inte samma misstag två gånger.”?

One thought on “Att sluta synda är det första steget

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *