Vidga mitt bröst

Gårdagens verser, är verser av stor vikt för oss och lärdom. Profeten Moses(A) skall utföra en revolution och han har fått ett uppdrag från Allah(SWT) att han skall till Farao och befria Bani Isreal. Moses tog emot uppdraget. Det intressanta är Moses önskemål från Allah(SWT). 

[20:25] [Moses] sade: “Herre! Öppna mitt bröst [för Ditt ljus]

[20:25]  قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِي صَدْرِي

Öppna mitt bröst eller vidga mitt bröst är att den skall vara mottaglig för det kommande. Den skall vara mottagligt för prövningar, den skall vara mottaglig och ha tålamod och ork med dessa prövningar. Att med dessa prövningar ha uthållighet och inte ge upp. Att du skall vara fastbeslutsam och ståndigaktig, att du skall vara djärv vid motgångarna. 

Att vidga bröstet, betyder att själen skall vara mottaglig för Guds ljus och kunna se längre än bara framför näsan. Att kunna förbise mina personliga önskningar och begär för ett högre syfte och mål. Att kunna förlåta, förbise andras misstag, brister och att kunna se målet och helheten hela tiden. Att vidga bröstet innebär att själen skall vara vidgat till att ta emot Guds ord, befallning och order. 

Därav säger Imam Ali(A) till Kumail: “O’Kumail, dessa hjärtan är likt bägare, den bägare som rymmer mest, är den bästa.” En del människor deras bägare blir snabbt fylld och är inte mottagligt för Guds budskap. De kan nöja sig med detta  livet att de får mat, dryck och sömn. Att deras telefon fungerar så är allt ok. Därav kan deras vardag fallera om någon av dessa brister. Medens andra ser mer långsiktigt och har sitt sikte på högre mål och blickar mot högre höjder, därav blir själen större. 

Du begränsar din själ själv, den som har ett vidgat bröst räknas som välsignelse från Gud. Därav skall vi be om samma önskan från Gud så att vi blir mer mottagliga.

Det delika är att Moses ber om det, men Profeten(S) erhöll det redan [94:1] HAR VI inte öppnat ditt bröst