Seyyeda Zeinab(A)

Gratulationer på Seyyeda Zeinabs(A) födelsedag. Fira det med era familjer och berätta om henne för era söner och döttrar.

Låt oss lära oss från henne tålamod, uppoffring, ståndaktighet, uthålighet och beslutsamhet. I en tid då tålamod brister snabbt, då uppoffring saknas, då man vågar inte stå på sig, då man ger upp efter prövningar och då man tappar beslutsamheten efter motgångar.

Zeinab(A) är en av islams tappra hjältar. Som lär oss hur vi skall hantera svårigheter och prövningar för ett högre syfte och mål. Imam Sajjad(A) vittnade om Seyyeda Zainabs(A) och sade: “Moster du är lärd utan någon lärare..”

Shiekh Mohammad Habibi Al-Moqdad

Shiekh Mohammad Habibi Al-Moqdad är en svensk medborgare som hålls fången av det förtryckande regimen i Bahrain sens 2012. Anledning till detta? Jo, han deltog i demonstrationer och krävde folkets rättigheter. Han råkar ut för grov misshandeln i fängelset! Var är våra skribenter som kan försvara honom?

Vi har inte glömt dig!
Sprid!

https://kit.se/2016/05/18/47256/den-svenske-fangen-som-vi-glomt-fran-revolutionen-som-vi-struntade-i/?ksid=1463570658889-5434-a10d-6522-36949fdf355b

Shiekh Isa Qassem(HA)

Shiekh Isa Qassem(HA), bahrians andliga ledare, anklagas falskt för massa saker av den förtryckande regimen och kungahuset Khalifa i Bahrain! Shiekh Isa(HA) har uppmanat folket till att fredligt demonstrera och kräva sina rättigheter. Idag är Shiekh Isa Qassem en symbol för fred i Bahrain. Skulle det inte vara för honom skulle våld urarta. I dessa dagar campar de fredliga demonstranterna utanför hans hem för att förhindra den förtryckande staten att gripa honom. Skulle det hända så kommer det leda till negativa konsekvenser i Bahrain. Staten har istället gått till angrepp mot andra lokala shiekher!

‪#‎FreeShiekhAliSalman‬
‪#‎FreeShiekhZakzaky‬
‪#‎ShiekhIssaQassem‬

Ali Mohammad al-Nimr

https://www.facebook.com/ungmuslimnu/photos/a.403742696396326.1073741828.403511796419416/868583636578894/?type=3

Det finns farhågor bland saudiska aktivister om att myndigheterna i landet kanske är i färd med att avrätta Ali Mohammad al-Nimr, Sheikh Nimrs(RA) brorson, eftersom samma saudiska Twitter-konto som tidigare i december postade en tweet om att al-Nimr familjen nu gjorde sitt sista besök till Sheikhen samt en dag innan avrättning skrev att avrättningen skulle ske inom några timmar nu har vänt uppmärksamheten mot Ali Mohammad al-Nimr.

Saudisk domstol dömde honom 2014 till avrättning genom halshuggning och korsfästning efter att ha gripit honom 2012 när han endast var 17 år gammal för att han deltagit i protesterna som bröt ut i al-Qatif

‪#‎FreeNimr‬

PokemonGo

I Guds Namn

Gud hedrade människan när Han skapade honom, han hedrade honom framför alla andra skapelser.

[17:70] VI HAR sannerligen visat Adams söner stor heder.

När man ser människan, som blivit hedrad av Gud, sjunka i nivån som är lägre än hans essentiella blir man ledsen. Detta klipp nedan får en att må dåligt. Visst man skrattar, men tusentals liknande fall. Genom ett spel dras ungdomar, dras denna vackra skapelse från Guds fokus.

Vi kommer beskylla oss själva: [25:29] Han ledde mig på avvägar, när Guds budskap redan hade nått mig.” [Så] leder Djävulen människan vilse och tar därefter sin hand ifrån henne.

Den här vackra människan, imorgon framför Gud, vad skall denna svara när Gud frågar dig vad har du spenderat dit liv på? [17:13] Och Vi har bundit varje människas bestämmelse vid hennes hals och på Uppståndelsens dag skall Vi lägga fram för henne en bok som hon finner uppslagen,

Vad kommer du föra fram i denna bok? Vad har du handlat min kära? Continue reading

Hajj – Pilgrimsfärden – Del 5

Försening av hajj

Man skall absolut inte försena sin hajj. Första hajj man utför kallas för ”hujjat al-islam”. Ifall man har möjlighet och uppfyller de kriterier som nämndes tidigare gällande hajj men bryr sig inte om att gå är det en stor synd. Shahid Dastghaib rankar den bland dem stora synderna i hans bok ”Greater sins”. Även om du försenar din hajj till nästa år och du har möjligheten att åka så begår du en stor synd.
Det är nästintill kufr ifall man gör det, då Allah(SWT) kallar det så:
3:97]   وَلِلّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلاً وَمَن كَفَرَ فَإِنَّ الله غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ
[3:97] Vallfärden till denna Helgedom är en plikt gentemot Gud för var och en som har möjlighet att genomföra den. Och den som förnekar (kufr) sanningen [skall veta att] Gud är Sig själv nog och inte behöver [någon eller något i] Sin skapelse.
Imam Sadiq(A) säger: ”Kufr menas här att avstå”.
Imam Sadiq(A) säger: ”Ifall en person dör utan att ha utfört hajj och har haft möjligheten till att göra det, kommer han dö som en jude eller kristen.” i en annan hadith säger imamen ”så kommer han ( den som avstår från hajj) att framträda på domedagen som antigen kristen eller jude.” Inte nog med det, så kommer han ”Att föras fram som blind på domedagen.”
Konsekvenserna av att försena hajj
Konsekvenserna av att försena hajj eller att avstå från det är många. Profeten(S) sade i Ghadir predikan: “O’Samling av människor! Utför Hajj av det heliga huset. De familjer som utför Hajj blir rika och de som försummar Hajj kommer reduceras till fattigdom. ”

“O’Samling av människor! Den Haji är stöd från Allah och vad du än spenderar (i Hajj) återställs till dig i denna värld. Och Allah kommer inte förspilla belöningen av dem som handlar (i nästa liv). ”
Imam Baqir (A) säger: “Tre saker är sådana vars belöning sker i detta liv utöver den nästa: ”Hajj som tar bort fattigdom, Sadaqah som avlägsnar katastrofer och att gör bra (för andra) vilket ökar livslängden.”
Imam Sadiq(A) säger:  “Om folk försummar Hajj blir det ingen fördröjning i nedstigande av straff över dem.”
Även dem som avråder eller skrämmer folk från hajj far illa till:
Imam Sadiq(A) säger: “Akta dig för att avskräcka din bror i tron från Hajj. Om någon gör det kommer han möta världsliga olyckor utöver straff i nästa liv. ”

Shiekh Qira’tis möte med wahabi

image

En wahabi sade till Ayatollah Qira’ti när han stod vid Baqii [en begravningsplats där 4 imamer är begravda i Medina].

“Vad är det med er [shia], ni ropar efter 4 imamer, men de är döda?”
Sedan kastade denna wahabi sin penna på marken och sade: “O’Zayn al-Abidin, ge mig penna.” Men fick inget svar.

“O’Mohammed Baqir ge mig pennan.” Men han fick inget svar. Sedan ropade han efter Fatima, Sadiq och bad de att ge honom pennan men fick inget svar.

Sedan vände han sig till Shiekh Qira’ti och sade: “Ser du inte, att de inte svarar? De är döda!”

Shiekh Qira’ti tittade på honom och kastade sin penna på marken och sade: “O’Allah(SWT) ge mig pennan” Men fick inget svar. 

Då vände sig Shiekhen till wahabin och sade: “Enligt din ruttna logik, så är Allah(SWT) död eftersom han inte lyfte pennan, och ifall han är levande, är han slav hos dig?”

Hur kunde allt detta ske?

I flera år har jag tänkt på frågan; hur kunde Hitler lura en hel nation att bilda ett hat mot judar, diskriminera, nedvärder dem och för att i slutändan skapa förintelseläger? Hur kunde Hitler få med sig flera miljoner människor att erövra land efter land? Att hitta varje jude och kasta dem i ghetto och förintelseläger?

Vidare, hur kunde amerikanerna få med sig 42 länder, inkluderat västvärlden och gulfen, att låta en diktator som Saddam föra ett krig mot ett folk som har valt att göra en revolution mot deras diktator i Iran?

Vidare; hur kunde amerikanerna rättfärdiga sitt krig mot Irak och skapa en allians med flera länder för att inta Irak och ockupera landet, förstöra deras infrastruktur och skapa blodbad?

Vidare; hur kunde amerikanerna få med sig hela världen att skapa sanktioner mot Iran ända sens 1979? Mot dess befolkning och berövade landet de enklaste sakerna som medicinsk utveckling.

Vidare; hur lyckades man övertyga västvärlden och andra länder om rätten att etablera en judisk stat i ett land som är redan självständigt? Hur lyckades man rättfärdiga detta steg? Hur lyckades man få det palestinska folket som försvar sitt land och levebröd, det palestinska barnet som vill studera, att de är terrorister? Hur lyckades man rättfärdiga ockupanten som erövrade landet illegalt, dödade befolkningen, byggde bosättningar på andras mark, som en fredlig person? Hur lyckades man ge rätten till en sådan stat i vår moderna tid, att kasta ut dess befolkning och ta tillskansa allt de har, och sedan beskylla dem för att de är terrorister, och att ockupanten är svag som har rätt att försvara sig?
Vidare; Hur lyckades Muwiya, som var Profetens(S) fiende, få folket mot Imam Ali(A), som var Profetens(S) lärling och bästa student? Hur lyckades han skapa en bild av att Imam Ali(A) var en person som inte bad och inte kände sin Herre fastän faktumet var vice versa?

Hur kunde allt detta ske och mycket mer? Hur?

Svaret på alla dessa frågor fann jag Continue reading

Detta är Kafariya och Foua

image

Låt mig berätta för er om staden Kafariya och Foua. Många verkar inte känna till dem. Dessa två städer har 35 000 invånare och tillhör Idlib regionen. Städerna gränsar till Turkiet.

Redan i början av den syriska krisen, så hamnade dessa städer under belägring av rebellerna pga. att invånarna i denna stad tillhör en specifik grupp inom islam. För 10 månader sedan lyckades rebellerna ta över staden Idlib. Dessa stängde den sista ingången som fanns för städerna att få nödutrustning, som de behövde. Så sammanlagt har dessa två städer varit delvis belägrade i 4 år och fullständigt belägrade i 10 månader. Continue reading